גלריה

בירה גינס בלפסט אירלנד

 לאירלנד הגעתי בענייני יאכטות וים. בין הפלגות הניסוי ובדיקת כלי השייט השונים הספקתי בשבוע שביליתי בבלפסט לחרוש בערבים את הבארים המקומיים. מי שלא שתה  גינס באירלנד כאילו ולא שתה גינס טוענים מביני עניין..      הגינס היא בירה כהה "פורטר" המבושלת במבשלת סנט גימס גייט בדבלין אירלנד ע"י חברת ארתור גינס הבן ושות' משנת 1759, 138 קלוריות לפיינט. נבל נגינה משמש כסמלה של הבירה וסמלה של המדינה כאחד  (אירלנד) בדצמבר 2009 נשרף המפעל כליל ואלפי ליטרים של "הנוזל הקדוש" התאדו באוויר האירי. טמפרטורת המזיגה האידיאלית היא שלוש עשרה מעלות צ'לסיוס והיא גבוהה בהרבה מהמקובל בבירות אחרות בעולם (למרות שניתן למזוג גם בטמפרטורה שבין ארבע לשבע מעלות את הנוזל הקדוש)  יש למזוג באטיות כשני שליש להמתין כמעה ולהשליש את הנותר. יודעי דבר טוענים ש: "פיינט מושלם נמזג ב – 119.5 שניות". המסורת האירית מסיימת את המזיגה בתנועה היוצרת קו בצורת עלה תלתן בקצף ועובדה אחת "לא הגיונית" בעלת הסבר מדעי רציני,  בועות הגז בכוס גינס שוקעות כלפי מטה…

 

 

1. בירה גינס יוצרה בדבלין, אירלנד, החל משנת 1759.

2. היא נולדה במוחו של צעיר בן 34 בשם ארתור גינס, שהחליט לבשל בירה שונה מהמקובל: הוא חלם על בירה כהה עם אופי.

3. מאז ועד היום מכינים את הבירה לפי אותו מתכון: שעורה קלויה, מים זכים מהרי וויקלו שבאירלנד ופרחי כשות שמעניקים לבירה את הטעם והמרירות האופייניים לה. הקצף הסמיך והלבן מושג באמצעות תערובת של גז דו-תחמוצת הפחמן וחנקן.

4. כיום מיוצרת גינס בכ-50 מבשלות ברחבי העולם ומופצת בכ-150 מדינות.

5. מדי יום נמזגות יותר מ-10 מיליון כוסות גינס ברחבי העולם.

6. בחברה שברו את הראש על פיתוח שיטה ייחודית שתאפשר להגיש גינס בבקבוק באיכות של בירה מחבית. כשהצליחו, זכו באנגליה לפרס המלכה לחידושים טכנולוגיים.

7. גינס מחזיקה מרגלים, שמסיירים בעולם ומדווחים על איכות הבירה שלה במקומות שונים.

8. עם 700 האירועים שלהם מעניקה גינס את חסותה מדי שנה נמנה גם פסטיבל הרווקים הבינלאומי, שבו מתאספים גברים לא נשואים מכל העולם כדי לחפש לעצמם כלה.

9. באירלנד יש מספר ברכות מקובלות להרמת כוס גינס. הפופולרית שבהן היא: שתחיה עד גיל 100 ועוד שנה אחת, כדי לחזור למוטב.

10. בגינס יש 4% אלכוהול.

פאי רועים

פאי רועים עשוי משני חלקים – בסיס בשרי, וציפוי פירה.

בסיס – בשר

 רכיבים:

  • 1.5 קילו בשר בקר טחון
  • 4-6 בצלים
  • 6-9 גזרים
  • 4-6 שיני שום
  • 250 גר' רסק עגבניות
  • 1+ בקבוק גינס
  • שומן כלשהו לטיגון, עדיף מהחי
  • אורגנו, תימין, חרדל, רוטב וורשסטייר

 הכנה:

  • קוצצים כמה שיותר דק את כל הירקות.
  • מחממים סיר גדול (מאוד) וכבד על האש. מוסיפים את השומן.
  • מוסיפים את הירקות לסיר לפי הסדר הבא – בצל, שום, גזר. מטגנים עד שהגזר מתרכך.
  • מוסיפים את רסק העגבניות והבירה. שותים בירה.
  • מוסיפים את כל התבלינים.

 ציפוי – פירה

 רכיבים:

  • 1.5 קילו תפו"א לבישול
  • 2 חלמונים
  • 100 גר' פרמזן מגוררת
  • 25 גר' חמאה

הכנה:

 בזמן שתבשיל הבשר מצתמצם (וזה ייקח לא מעט זמן), קוצצים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם.

כשתפוחי האדמה מתרככים, שופכים את המים מהסיר ומשאירים את תפוחי האדמה להתאדות קצת על אש נמוכה עד שמקבלים ציפוי לבנבן פרוותי.

ממחים את תפוחי האדמה ומוסיפים את החמאה, 3/4 מכמות הפרמזן, ואת החלמונים.

 הגראנד פינאלה

  •  מחממים תנור ל180 מעלות.
  • המתכון מספיק לשתי תבניות בינוניות, בערך בעומק של 4 אצבעות.
  • ממלאים את התבניות עד אמצע הגובה בבשר ונותנים לו להתייצב במשך לפחות 20 דקות.
  • מורחים את הפירה על הבשר ומכסים אותו עד הסוף.
  • מפזרים על הפירה פלפל שחור ואת שאר הפרמזן.
  • מכניסים לאפייה עד שהפירה זהוב/שחום.
  • מגישים עם גינס וגשם.בתיאבון

צילומים : יפתח קוזיק

שאר המלל באדיבות גוגל

סגור לתגובות.